Tips og Råd
Vask dine hænder når du har skåret i chili, da det kan være MEGET smertefuldt f.eks. at gnide sig i øjet bagefter. Man kan også tage gummihandsker på.
Der er flere måder, man kan opbevare chili på. Her får du et par tips omkring de forskellige former - frisk chili, tørret chili o.s.v.

FRISK CHILI - Frisk chili skal opbevares på et koldt/køligt sted, og hertil er køleskabet jo helt perfekt. Chilierne pakkes ind i køkkenrulle og lægges i en plastikpose i grøntsagsskuffen. På denne facon kan de efter sigende holde sig i op til én uge. (Jeg har dog selv erfaring med, at de kan holde sig flere uger på denne facon - uden at blive bløde!)

Det er også muligt at nedfryse chilifrugter. Hvis man ønsker at opbevare dem i længere tid, skal de blancheres inden frysning. Ved korttidsopbevaring kan de nedfryses lige fra bakken uden blanchering.

TØRRET CHILIPULVER - Tørret chilipulver skal opbevares i lufttætte glas uden direkte sollys. Da det er en god idé at opbevare tørret chili på et koldt sted, er køleskabet - eller fryseren! - udmærkede opbevaringssteder.

HELE TØRREDE CHILI - Hele chili er meget dekorative, og én god måde at opbevare dem på er, at trække dem på en snor og derefter tørre dem på et varm sted. Når de er 100% tørrede, kan de stødes til chilipulver i en morter. Grønne chilifrugter skifter farve og bliver røde, når de tørres.